Holdem Hawk

Home  >>  Holdem Hawk

Texas Hold’em är den lättaste pokervarianten att lära sig, men en av de svåraste att bli riktigt duktig på. På den här sidan hittar du dels grundläggande regler för texas hold’em men också tips på strategier, taktiker och var man kan spela det. Att bli en framgångsrik pokerspelare kräver mer än att man är duktig på kort. Precis som i vilken annan bransch som helst så krävs det disciplin och en järnvilja av utföraren för att ta sig långt. Har man inte det som krävs så kommer man aldrig att lyckas bli en framgångsrik spelare.

 

Hur fungerar Texas Hold’em

Texas Hold’em kan spelas med upp till 10 spelare vid bordet. Varje spelomgång börjar med att dealern blandar och delar korten. Antingen har man en dedikerad dealer eller så får de som spelar turas om att blanda och dela.

 

De två personerna till vänster om dealern ska lägga något som kallas blinds. Blinds är bets två personer lägger för att få igång potten och för att det ska finnas något att spela om från början. Blindsen kallas för stora och lilla blind. Den lilla blinden är vanligvis hälften så stor som den stora. Så om stora blind är på 2 kronor är lilla blind på 1 krona.

 

Därefter delas korten ut och varje spelare får två kort var på handen. När alla har fått sina kort är det dags att agera. Den som sitter direkt till vänster om den som la stora blinden börjar att agera. Då får man välja att lägga sig, syna eller höja. Om man synar måste man lägga lika mycket som högsta bettet på bordet vilket i det här fallet i så fall är två kronor vilket är stora blinden.

 

Så fortsätter det runt bordet att alla har val att antingen lägga sig, syna eller höja. När alla som är kvar i handen har lagt in lika mycket är det dags för att dela ut kort. Efter första bettingrundan läggs det ut 3 öppna kort på bordet. Dessa kort kallas för floppen. Dessa kort får alla använda sig av för att skapa en så bra pokerhand som möjligt. Efter att de första tre korten lagts ut är det dags för en andra bettingrunda. Den fungerar på samma sätt som den första med den enda skillnaden att det inte ligger några blinds och det är den direkt till vänster om dealern som börjar att agera.

 

I första bettingrundan innan man delat ut floppen så börjar personen till vänster om big blind. Egentligen kan man se det som att det är den personen direkt till vänster om dealern som börjar att agera. Bara det att den personen måste agera genom att lägga small blind och nästa person måste dubbla det och lägga big blind.

 

När man genomfört bettingrundan på floppen är det dags för ett fjärde öppet kort. Detta kort kallas turn. Även turnkortet följs av en bettingrunda och finns det spelare kvar i handen så kommer därefter det femte och sista kortet. Det sista kortet kallas rivern. Riverkortet efterföljs av en bettingrunda och finns det fler än en spelare kvar i handen efter att alla agerat på rivern så är det dags för showdown då man visar kort och den som har bäst hand vinner.

 

Eftersom det är så många bettingrundor i texas holdem är det ganska vanligt att vinnaren utses innan riverkortet för att motståndarna helt enkelt lägger sig på någon av de tidigare bettingrundorna.